دعا برای درمان تب
در اسلام، دعاهایی برای رفع بیماریها و مشکلات جسمی مانند تب وجود دارد که به عنوان دعاهایی برای شفای بیماریها شناخته میشوند. در اینجا یک دعا برای درمان تب آورده شده است که به نقل از منابع اسلامی و روایات آمده است:
دعا برای درمان تب
یکی از دعاهایی که برای درمان تب و سایر بیماریها توصیه شده، دعای زیر است:
“اللّهُمّ رَبَّ النّاسِ اَذْهَبِ البَاسَ وَاشْفِ أَنْتَ الشّافِي لَا شِفَاءَ إِلَّا شِفَاؤُكَ شِفَاءً لَا يُغَادِرُ سَقَمًا”
ترجمه: «خداوند، پروردگار مردم، ای رفعکنندهی درد و بیماری، شفای خود را بفرست، چرا که تو شفا دهی و غیر از شفا دهی تو شفا نیست. شفا دهی که هیچ بیماریای پس از آن باقی نمیماند.»
این دعا معمولاً برای شفا از هر نوع بیماری از جمله تب، در روایات آمده است. بهویژه این دعا در احادیث برای رفع دردها و بیماریها از جمله تب مؤثر دانسته شده است.
دعا و ذکرهای دیگر برای درمان تب:
در کنار این دعا، برخی از اذکار و دعاهای دیگر برای درمان بیماریها بهویژه تب نیز توصیه شده است، از جمله:
- آیات قرآن: مانند آیهی “وَقَالَ رَبُّكُمْ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ” (سوره غافر، آیه 60) که نشاندهنده قدرت خداوند در اجابت دعاها است.
- ذکر شریف «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ» که برای رفع هر مشکلی بهویژه بیماریها بسیار توصیه شده است.
روایتها در مورد درمان تب:
در روایات آمده است که به هنگام تب، ذکر «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ» و دعای شفا میتواند به درمان تب و کاهش درد کمک کند.
روشهای عملی:
همچنین در کنار دعا، به توصیههای پزشکی و استفاده از داروهای متعارف برای درمان تب نیز توجه شود. توجه به استراحت، نوشیدن مایعات و استفاده از داروهای تببر میتواند در کنار دعا مؤثر باشد.
جمعبندی:
دعا برای درمان تب در اسلام و منابع دینی بسیار ارزشمند است. دعاهایی مانند «اللّهُمّ رَبَّ النّاسِ» برای درمان بیماریها و بهویژه تب مورد توصیه است و نشاندهنده ارتباط معنوی انسان با خداوند در هنگام بیماری است.
دعا برای درمان تب
البته پس از تب کردن به پزشک مراجعه کنید مخصوصا در مورد کودکان، و پس از آن می توانید از این دعای مجرب استفاده کنید.
از امام صادق (ع) نقل شده است: تب از بوی جهنم است، فرو نشانید حرارت آن را به آب سرد.
در حدیث دیگر فرمود: برای دفع تب هیچ چیز نافع تر از دعا و آب سرد نیست.
بزرگان دینی در کتاب های معتبر و دعاهای مجرب، برای پایین آوردن تب و لرز، دعاهایی را ذکر کرده اند. بعضی مواقع علاوه بر معالجه پزشک، توسل به خدا و طلب یاری از او، برای رفع تب بسیار موثر است. یکی از دعاهای بسیار مجرب برای از بین بردن تب، دعای نور است.
از سلمان فارسی نقل است: به خدا سوگند، از روزی که حضرت فاطمه زهرا (س) این دعا را به من آموختند آن را به بیش از هزار نفر در مکه و مدینه که همه مبتلا به تب شدید بودند تعلیم دادم و همه آنها با قرائت این دعا صحت کامل یافتند.
دعای نور از زبان حضرت فاطمه (س) برای پایین آوردن تب :
متن دعا این است:
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِیمِ
بِسْمِ اللّٰهِ النُّورِ ، بِسْمِ اللّٰهِ نُورِ النُّورِ ، بِسْمِ اللّٰهِ نُورٌ عَلىٰ نُورٍ ، بِسْمِ اللّٰهِ الَّذِى هُوَ مُدَبِّرُ الْأُمُورِ ، بِسْمِ اللّٰهِ الَّذِى خَلَقَ النُّورَ مِنَ النُّورِ . الْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِى خَلَقَ النُّورَ مِنَ النُّورِ ، وَ أَنْزَلَ النُّورَ عَلَى الطُّورِ ، فِى کِتابٍ مَسْطُورٍ ، فِى رَقٍّ مَنْشُورٍ ، بِقَدَرٍ مَقْدُورٍ ، عَلىٰ نَبِیٍّ مَحْبُورٍ . الْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِی هُوَ بِالْعِزِّ مَذْکُورٌ ، وَ بِالْفَخْرِ مَشْهُورٌ ، وَعَلَى السَّرَّاءِ وَ الضَّرَّاءِ مَشْکُورٌ . وَ صَلَّى اللّٰهُ عَلىٰ سَیِّدِنا مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِینَ.
به نام خدا که رحمتش بسیار تب و مهربانیاش همیشگی است؛ به نام خدای نور، به نام خدای نور نور، به نام خدای نور بر نور، به نام خدایی که تدبیرگر امور است، به نام خدایی که نور را از نور آفرید و سپاس خدایی را که نور را از نور آفرید و نور را در کوه طور فرو فرستاد، در کتابی بر نوشته، در ورقهای گشوده، با اندازهای درخور، بر پیامبری آراسته، سپاس خدای را که به عزّت یاد شود و به عظمت مشهور است و بر شادی و بدحالی سپاسگزاری شود، درود خدا بر آقای ما محمّد و خاندان پاکش. ( مکارم الاخلاق ص 418 )
دعا به هنگام تب شدید از زبان حضرت محمد (ص) :
حضرت محمد (ص) برای رفع تب و لرز، دعاهایی را به یاران و اصحاب خود تعلیم دادند :
این دعا را پیامبر اکرم (ص) هنگامی که امام علی (ع) دچار تب شده بود به ایشان یاد داد و حضرت علی (ع) به محض خواندن آن بهبود یافتند.
یا اُمَّ ملدم اَیْنَ کُنْتَ آمَنْتُ بِاللّهِ فَلا تَأکُلی اللْحْمَ وَ لا تَشْرَبی الدِّمَ
وَ لا تَفُوریِ مِنَ الْغَمِّ وَ انْنَقلی اِلی مَن یَزْعَمُ
اَنَّ مَعَ اللهِ اِلٰهاً اٰخَرَ فَاِنّی اَشْهَدُ اَنْ لا اِلٰهَ الاَّ اللهُ
وَحْدَهُ لا شَریکَ لَهُ و اشْهَدُ اَنَّ محمداً عَبدُهُ و رَسولُهُ.
دعا برای درمان تب
خداوندا بر پوست رقیق من و استخوان باریک من رحم کن و پناه می برم به تو از فوران گرمی و آتش.
ای تب! اگر به خدا ایمان داری گوشت را نخور و خون را ننوش.
و از دهان فوران نکن و منتقل شو به سوی کسی که گمان می کند.
خدای دیگری به همراه خدا وجود دارد پس به درستی که من شهادت می دهم که خدایی جز خدا نیست!
یکتاست، هیچ شریکی ندارد و شهادت می دهم که محمد، بنده و رسول اوست.
بر یک ظرف آب 41 بار سوره حمد را بخوانید و به فرد تب دار بدهید؛ تب او از بین می رود.
اگر دچار تب شدید، دکمه های پیراهنتان را باز کنید و سرتان را داخل یقه پیراهن ببرید و اذان و اقامه بگویید و بعد از آن 7 بار سوره حمد را بخوانید.
در روایت معتبر وارد شده است که حضرت محمد (ص) را تب شدیدی عارض شد، جبرئیل آمد و این دعا را بر آن حضرت خواند، در ساعت تب از بین رفت: «بِسْمِ اللَّهِ اَرْقیکَ، بِسمِ اللَّهِ اَشْفِیکَ، بِسْمِ اللَّهِ مِنْ کُلّ داءٍ یُغنیکَ، بِسْم اللَّهِ وَ اللَّهُ شافیک، بِسْمِ اللَّه خُذْها فَتَهْنِئُکَ، بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ فَلا اُقْسِمُ بِمَواقِعِ النُّجُومِ لتَبْرَانَ بِاِذْنِ اللَّهِ».
در روایت دیگر منقول است: شخصی به آن حضرت شکایت کرد، که تبش بسیار به طول انجامیده است. فرمود: آیت الکرسی را در ظرفی بنویس و به آب حل کن و بخور.
در بعضی از کتب معتبره منقول است: برای تب این دعا را بنویسد و بر بازوی راست بندد، سوره حمد را تا آخر بنویسد و بعد از آن بنویسد: «بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ اَعُوذُ بِکَلِماتِ اللَّهِ التّآمّاتِ کُلِّها الَّتِی لا یُجاوِزُهُنَّ بِرٌّ وَ لا فاجِرٌ مِنْ شَرِّ ما خَلَفَ وَ ذَرَاَ وَ بَرَاَ وَ مِنْ شَرِّ الهآمَّهِ وَ السّآمَّهِ وَالحآمَّهِ وَ اللّآمَهِ وَ مِنْ شَرِّ طَوارِقِ اللَّیْلِ وَ النَّهارِ وَ مِنْ شَرِّ فُسّاقِ العَرَبِ وَ العَجَمِ وَ مِنْ شَرِّ فَسَقَهِ الجِنِّ وَ الاِنْسِ وَ مِنْ شَرِّ الشَّیْطانِ وَشَرَکِهِ وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ ذِی شَرٍّ وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ دآبَّهٍ هُو آخِذٌ بِناصِیَتِها اِنَّ رَبِّی عَلی صِراطٍ مُسْتَقِیمٍ، رَبَّنا عَلَیْکَ تَوَکَّلْنا وَ اِلَیْکَ اَنَبْنا وَ اِلَیْکَ المَصیرُ، یا نارُ کُونِی بَرْداً وَ سَلاماً عَلی اِبْراهِیمَ وَ اَرادُوا بِهِ کَیْداً فَجَعَلْناهُمُ الاَخْسَرِینَ بَرْداً وَ سَلاماً عَلی فُلانِ ابْنِ فُلانَهَ» نام بیمار و مادرش نوشته، «رَبَّنا لا تُؤاخِذْنا اِنْ نَسِیْنا او اَخْطَأْنا رَبَّنا وَ لا تَحْمِلْ عَلَیْنا اِصْراً کَما حَمَلْتَهُ عَلَی الَّذِینَ مِنْ قَبْلِنا، رَبَّنا وَ لا تُحَمِّلْنا ما لا طاقَهَ لَنا بِهِ وَاعْفُ عَنّا وَاغْفِرْ لَنا وَارْحَمْنا اَنْتَ مَوْلانا فَانْصُرْنا عَلَی القَوْمِ الکافِرِینَ حَسْبِیَ اللَّهُ لا اِلهَ اِلّا هُو فَاتَّخِذْهُ وَکِیلاً وَتَوَکَّلْ عَلَی الحَیِّ الَّذِی لایَمُوتُ وَسَبِّحْ بِحَمْدِهِ وَ کَفی بِهِ بِذُنُوبِ عِبادِهِ خَبِیراً بَصِیراً، لا اِلهَ اِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ صَدَقَ وَعْدَهُ وَنَصَرَ عَبْدَهُ وَ هَزَمَ الاَحْزابَ وَحْدَهُ ما شآءَ اللَّهُ لا قُوَّهَ اِلّا بِاللَّهِ کَتَبَ اللَّهُ لَاَغْلِبَنَّ اَنَا وَ رُسُلِی اِنَّ اللَّهَ قَوِیٌّ عَزِیزٌ اِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الغالِبُونَ وَ مَنْ یَعْتَصِمْ بِاللَّهِ فَقَدْ هُدِیَ اِلی صِراطٍ مُسْتَقیمٍ» وَ صَلَّی اللَّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطّاهِرِینَ».
پایین آوردن تب شدید
از برای تب ربع منقول است: این را بنویسند و بر او ببندند: «یا نارُ کُونی بَرْداً وَسَلاماً عَلی اِبراهیمَ» [انبیاء / آیه 69].
دعایی دیگر برای رفع تب
برای از بین بردن تب این دعا را نوشته و بر بازوی تب دار ببندید :
اَلْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ
مالِکِ یَوْمِ الدِّینِ
إِیِّاکَ نَعْبُدُ وَإِیَّاکَ نَسْتَعِینُ
اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِیمَ
صِرَاطَ الَّذِینَ أَنْعَمْتَ عَلَیْهِمْ غَیْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَیْهِمْ وَلاَ الضَّآلِّینَ (سوره حمد)
قُلْنَا یَانَارُ کُونِی بَرْداً وَسَلاَماً عَلَی إِبْرَاهِیمَ ج وَأَرَادُوا بِهِ کَیْداً فَجَعَلْنَاهُمُ الْأَخْسَرِینَ ( سوره انبیاء، آیات 69 و 70)
کُونِی بَرْداً وَسَلاَماً عَلَی فلان بن فلان
رَبَّنَا لاَ تُؤَاخِذْنَا إِن نَسِینَا أَوْ أَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَلاَ تَحْمِلْ عَلَیْنَا إِصْراً کَمَا حَمَلْتَهُ عَلَی الَّذِینَ مِنْ قَبْلِنَا رَبَّنَا وَ لاَ تُحَمِّلْنَا مَا لاَ طَاقَةَ لَنَا بِهِ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا أَنْتَ مَوْلاَنَا فَانْصُرْنَا عَلَی الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ (بقره، آیه286)
حَسْبِیَ اللّهُ
وَتَوَکَّلْ عَلَی الْحَیِّ الَّذِی لَا یَمُوتُ وَسَبِّـحْ بِحَمْدِهِ ۚ وَکَفَیٰ بِهِ بِذُنُوبِ عِبَادِهِ خَبِیرًا (سوره فرقان، آیه 58)
وَکَفَیٰ بِرَبِّکَ بِذُنُوبِ عِبَادِهِ خَبِیرًا بَصِیرًا (سوره اسراء، آیه 17)
لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ وَحْدَهُ وَحْدَهُ وَحْدَهُ أَنْجَزَ وَعْدَهُ وَ نَصَرَ عَبْدَهُ وَ أَعَزَّ جُنْدَهُ وَ هَزَمَ الْأَحْزَابَ وَحْدَهُ (مفاتیح)
ماشاء الله اقوی العزیز
أَلاَ إِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغالبُونَ
وَ مَنْ یَعْتَصِمْ بِاللَّهِ فَقَدْ هُدِیَ إِلَیٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ (سوره آل عمران، آیه 101)
لاَ إِلهَ إِلَّا هُوَ فَاتَّخِذْهُ وَکِیلاً (سوره مزمل، آیه 9)
دعای تب و دعای نور برای تب
به گزارش کهن پارس، در کتاب های معتبر و مجرب ادعیه، دعای تب و لرز برای درمان این نشانه بیماری از بزرگان دین نقل شده است. خواندن دعای نور راهی برای پیشگیری از ابتلا به تب می باشد.
تب و بالا رفتن دمای بدن نشانه بیماری است و حتماً باید پیگیری شود. گاهی علاوه بر پیگیری توسل به خدا و کمک خواستن از او برای رفع تب هم می تواند چاره ساز باشد. برای همین خبرنگاران معتبرترین و مجرب ترین دعاهای رفع تب و لرز را برای شما جمع آوری کرده است. یادتان باشد تب نوزاد شوخی بردار نیست و قبل از هر کار دیگری برای پایین آوردن تب نوزاد به پزشک مراجعه کنید.
دعای تب از پیامبر (ص) برای حضرت زهرا (س)
سید بن طاووس در مهج الدعوات این دعا را از سلمان فارسی نقل می کند. سلمان این دعا را از حضرت فاطمه (س) نقل کرده که ایشان هم از پدرش پیامبر اکرم (ص) این دعا را یاد گرفته بود:
هر کس هر روز صبح و شب این دعا را بخواند هرگز گرفتار تب نمی شود:
بِسْمِ اللَّهِ النُّورِ
به نام خدای نور (عالم)
بِسْمِ اللَّهِ نُورِ النُّورِ
به نام خدای نور نور (جهان هستى)
بِسْمِ اللَّهِ نُورٌ عَلى نُورٍ
به نام خدا که نورى است فوق نور
بِسْمِ اللَّهِ الَّذى هُوَ مُدَبِّرُ الْاُمُورِ
به نام خدایى ِ که تدبیرکننده کارهاست
بِسْمِ اللَّهِ الَّذى خَلَقَ النُّورَ مِنَ ْالنُّورِ
به نام خدایى که نور (عالم) را از نور (خود) آفرید
اَلْحَمْدُ للَّهِ الَّذى خَلَقَ النُّورَ مِنَ النُّورِ
ستایش خاص خدایى است که آفرید نور را از نور
وَ اَنْزَلَ النُّورَ عَلىَ الطُّورِ
و نازل فرمود نور را بر کوه طور
فى کِتابٍ مَسْطُورٍ، فى رَقٍّ مَنْشُورٍ
در میان نامه نوشته شده ای و ورقه اى گشوده
بِقَدَرٍ مَقْدُورٍ عَلى نَبِىٍّ مَحْبُورٍ
به اندازه تعیین بر پیامبرى دانشمند
اَلْحَمْدُ للَّهِ ِ الَّذى هُوَ بِالْعِزِّ مَذْکُورٌ
ستایش خاص خدایى است که او به عزت و شوکت یاد شده
وَ بِالْفَخْرِ مَشْهُورٌ
و به فخر مشهور است
وَ عَلَى السَّرَّآءِ وَ الضَّرَّآءِ مَشْکُورٌ
و در هر حال در خوشى و ناخوشى سپاسگزارى شده
وَ صَلَّی اللَّهُ عَلى سَیِّدِنا مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرینَ
و درود خدا بر آقاى ما محمد و آل پاکیزه اش باد.
دعای تب از پیامبر (ص) برای امام علی (ع)
این دعا را حضرت محمد (ص) زمانی که امام علی (ع) دچار تب شده بود به ایشان یاد داد و حضرت علی (ع) به محض خواندن آن بهبود یافتند:
اَللّهُمِّ اِرْحُمْ جِلْدیَ الرِّقیقَ وَ عَظْمِیَ الدِّقیقَ
خداوندا بر پوست رقیق من و استخوان باریک من رحم کن
و اَعُوذُ بِکَ مِنْ فَوَرِهِ الْحَریق
و پناه می برم به تو از فوران گرمی و آتش
یا اَُمَّ ملدم اَیْنَ کُنْتَ آمَنْتُ بِاللّهِ
ای تب! اگر به خدا ایمان داری
فَلا تَأکُلی اللْحْمَ وَ لا تَشْرَبی الدِّمَ
گوشت را نخور و خون را ننوش
وَ لا تَفُوریِ مِنَ الْغَمِّ
و از دهان فوران نکن
وَ انْنَقلی اِلی مَن یَزْعَمُ
و منتقل شو به سوی کسی که گمان می کند
اَنَّ مَعَ اللهِ اِلٰهاً اٰخَرَ
خدای دیگری به همراه خدا وجود دارد
فَاِنّی اَشْهَدُ اَنْ لا اِلٰهَ الاَّ اللهُ
پس به درستی که من شهادت می دهم که خدایی جز خدا نیست!
وَحْدَهُ لا شَریکَ لَهُ
یکتاست، هیچ شریکی ندارد
و اشْهَدُ اَنَّ محمداً عَبدُهُ و رَسولُهُ.
و شهادت می دهم که محمد، بنده و رسول اوست
برای تب چه سوره ای بخوانیم
اگر بخواهیم یک سوره برای رفع تب به شما معرفی کنیم یکی از دو راه چاره زیر جواب ما به شما خواهد بود:
بر یک ظرف آب 41 بار سوره حمد را بخوانید و به فرد تب دار بدهید.
اگر دچار تب شدید، دکمه های پیراهنتان را باز گنید و سرتان را داخل یقه پیراهن برده و اذان و اقامه بگویید و بعد از آن 7 بار سوره حمد را بخوانید.
ما همه این حرف ها را زدیم اما یادتان باشد اولین راه درمان تب مراجعه به افراد متخصص می باشد. دعای شفای مریض جایگزین پزشک نیست. پس شما هم اگر دچار تب و لرز شدید لطفاً پشت گوش نیندازید و برای درمان تب به پزشک مراجعه کنید علت آن را جویا بشوید. ضمناًً حرف های شما در بخش نظرات موجب دلگرمی ما خواهد بود!
دیدگاهتان را بنویسید