وسواس احتكار چیست و چگونه می توان به همسری که بیماری وسواس احتکار دارد کمک کرد | چگونه بیماری افسوردگی همسرم را درمان کنم
وسواس احتكار چیست و چگونه می توان به همسری که بیماری وسواس احتکار دارد کمک کرد
برای خرید انواع کارت تاروت رایدر وایت درجه یک سریع و ثبت سفارش با شماره 09124506359- 09916833373 تماس بگیرید
بیماری وسواس احتکاربه تبع آن امور روزانه زندگی فرد مانند آشپزي، خوابيدن، نظافت و غیره مختل ميشود . فرد مبتلا به وسواس احتکار حتی تصور دور انداختن مقداري از اشيا غیر ضروری را هم به ذهن خود راه نمی دهد. این اختلال یکی از شاخه های اختلال وسواس اجبار( است و میتواند زمينه ساز بعضی بیماري های جسمانی، پائین امدن کیفیت عملکرد فرد در زمينه های گوناگون زندگی و همچنين مشکلات مالی و اقتصادی شود.
علل اختلال وسواس احتکار
اختلال احتکار میتواند زمينه روانی و ژنتیکی و یا حتی اثرات محیطی باشد. گرچه بطور واضح مشخص نشده است که علل اصلی این اختلال چه چیزی میتواند باشد ولی آنچه که تحقيقات تا به حال نشان داده است، این است که مشکلات ژنتیکی، عملکرد مغز و وقایع استرس زای زندگی با این اختلال مرتبط اند. بعلاوه از نظر برخی روانشناسان اختلال وسواس احتكار با بیماري های روانی زیر هم مرتبط است:
علایم بالینی وسواس احتکار بعضی از مبتلایان گمان ميکنند که وسائلی که جمع اوري نموده اند ، بسیار ارزشمند است. بعضی ديگر جمع اوري وسائل را از ديگر اعضاء خانواد شان آموخته اند. تعدادی از این اشخاص به وسائلی که گردآوری نموده اند ، دلبستگی شدیدی دارند؛ بطوریکه عنوان ميکنند که هر یک از این وسائل خاطره ای را زنده می نماید و فکر کردن به این خاطره ها برایشان ارامش و خوشحالی به ارمغان می آورد.
فال شمع آنلاین
برخی اشخاص هم با شعار« هر چیز که خار آید، یک روز بکار آید» فکر ميکنند که اشیائی که گردآوری نموده اند در روز مبادا به کارشان خواهد آمد. برخی ديگر از مبتلایان، زمانیکه با وسایلی که دور خود جمع نموده اند ، محاصره شوند، حس امنیت بیشتری ميکنند . بعضی ديگر هم دوست ندارند اسراف کنند.
پیامدهای اختلال احتکار
چگونه می توان به همسری رفتارهای احتکاری پیامد های منفی زيادي براي فرد بهمراه خواهد داشت که در ادامه به بعضی از آنها اشاره می کنیم:
به علل بهم ریختگی منزل، رعایت بهداشت عملا مقدور نیست. در نتيجه فرد امکان دارد به بیماري های جسمانی ناشی از الودگی دچار شود.
میل افراطی به خرید وسایل، فرد با مشکلات مالی جدّي رو به رو ميشود .
احتکار اشیاء در منزل سبب ميشود تا براي کارهایی مانند آشپزی، نظافت، راه رفتن، خوابیدن و… فضای کافی باقی نماند.
اختلال احتکار چیست؟
بیماری وسواس احتکار اختلال احتکار، مشکلی مداوم در دور انداختن یا فاصله گرفتن از وسایل و لوازم است، زیرا فرد احساس نیاز شدید به نگه داشتن آنها میکند. کسی که اختلال احتکار دارد با فکر کردن به اینکه این وسایل را دور بیندازد دچار اندوه و پریشانی شدید میشود. زیاد جمع کردن و نگه داشتن وسایل و لوازم برای افراد دچار اختلال احتکار در حالتی روی میدهد که این وسایل هیچ ارزش واقعی ندارند و نیازی به نگه داشتن آنها نیست. این اختلال روانی جدی میتواند منجر به خطرناک شدن شرایط زندگی، سوء تغذیه و بهداشت نادرست فردی شود. علت اختلال احتکار هر چند شناخته شده نیست، اما کارشناسان عقیده دارند خیلی مهم است که با مشاهدهی علائم، هر چه زودتر جهت درمان اقدام شود.
از کجا بفهمم همسرم اختلال احتکار وسواسی دارد؟
اگر همسر شما ترکیبی از علائم گفته شده را دارد، حتما باید او را تشویق کنید که به دنبال دریافت یک کمک حرفهای باشد. هر چه زودتر جهت درمان اقدام شود، روند درمان موفقیت آمیزتر خواهد بود. شاید شما شلوغی و انباشتگی در اتاق همسرتان را احتکار وسواسی بدانید، اما او خودش فکر میکند فقط اتاق کمی بهم ریخته است. اگر مشکل شما نیز همین است میتوایند عکسی از این اتاق تهیه کنید و برای بررسی به یک روانشناس یا روانپزشک در این حوزه نشان بدهید.
دیدگاهتان را بنویسید